H εταιρεία

Το προφίλ της εταιρείας

Η ΚΡΗΤΗ TV είναι ένας σταθμός, που στηρίζεται στις ντόπιες πνευματικές και δημιουργικές δυνάμεις. Προσφέρουμε ένα περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κρητικής κοινωνίας, χωρίς μιμητισμούς και υπερβολές. Ο σεβασμός στις πραγματικές ανάγκες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του κρητικού κοινού κυριαρχεί σε όλες τις δραστηριότητές μας.

Η ΚΡΗΤΗ TV χρησιμοποιεί πλήρως την ψηφιακή τεχνολογία. Από την απόκτηση του υλικού, εκτός και εντός του σταθμού, μέχρι και την εκπομπή του, η επεξεργασία και η μετακίνηση των σημάτων γίνονται σε ψηφιακή μορφή. Είμαστε δε έτοιμοι για εκπομπή σήματος High Definition (HD).

Σαν αποτέλεσμα η ποιότητα είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά πάνω από όλα εξασφαλίζεται η συμβατότητα του υλικού που παράγεται με όλα τα μελλοντικά formats ήχου και εικόνας.

Η πιο δυνατή ομάδα

Πάντα στην επικαιρότητα με την ισχυρότερη δημοσιογραφική ομάδα και με τους εμπειρότερους τεχνικούς, η ΚΡΗΤΗ TV, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, παράγει σήμερα υλικό εφάμιλλο των κορυφαίων ευρωπαϊκών σταθμών.

ΔEIΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Company

Ιστορική Αναδρομή

1990

Ίδρυση της ΙΚΑΡΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧ. Α.Ε.

1990

Έναρξη λειτουργίας της ΚΡΗΤΗ TV

1990

Έναρξη λειτουργίας του ΡΑΔΙΟ 98,4 fm

1994

Αδελφοποίηση με το ιαπωνικό τηλεοπτικό Δίκτυο ΥΒC και Δίκτυα Αμερικής, Αυστραλίας, Πολωνίας, Κορέας και Κίνας

1997

Αγορά ακινήτων και εγκαταστάσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και στα Χανιά

1997

Αγορά ακινήτων και εγκαταστάσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και στα Χανιά

1997

Αγορά ακινήτων και εγκαταστάσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και στα Χανιά

1998

Νέος εξοπλισμός με αντικατάσταση όλων των μηχανημάτων με νέα

2000

Έκδοση εφημερίδας “ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ” από τη συνδεδεμένη εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε.

2008

Ψηφιακή τεχνολογία. Προμήθεια ψηφιακού και δορυφορικού εξοπλισμού

2010

Ανανέωση ψηφιακού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων

2012

Portal “ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ” από τη συνδεδεμένη εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε.

2012

Πανελλαδική εκπομπή της “ΚΡΗΤΗ TV” από το δίκτυο του ΟΤΕ TV

2013

Εκπομπή επίγειου ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Κρήτης

Το Όραμα του ομίλου

Θέλουμε και συμβάλλουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη της Κρήτης, οραματιζόμαστε και προσπαθούμε το νησί μας να ακτινοβολεί ως κέντρο οικονομικό, πολιτιστικό, τουριστικό, εκπαιδευτικό-ερευνητικό, παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής στάθμης, εμπορικό, ανταλλαγής προϊόντων, έρευνας και τεχνολογίας.

Η ΚΡΗΤΗ ΤV, το ΡΑΔΙΟ 98,4, η εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ και το portal neakriti.gr λειτουργούν με γνώμονα την ανάδειξη της Κρήτης ως ένα ιδιαίτερο κομμάτι του ελλαδικού χώρου, με τη δική του πολιτική, πολιτιστική και οικονομική κουλτούρα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αναπτυσσόμαστε και εμείς, παράλληλα με το νησί μας και τη χώρα μας, και έτσι διασφαλίζουμε την πορεία μας με σταθερότητα. εφάμιλλο των κορυφαίων ευρωπαϊκών σταθμών.

ΔEIΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτία τύπου

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Mε τον Λευτέρη Κουμαντάκη και την Χριστιάννα Σκούρα
Δευτέρα έως Παρασκευή 15:00

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Mε την Κατερίνα Σαλαπάτα
Δευτέρα έως Κυριακή 20:30

ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

την Μαίρη Καριωτάκη και τον Μπάμπη Σαββίδη
Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00

Εγκαταστάσεις

Η τηλεόραση της ΚΡΗΤΗ TV έχει πλέον εισέλθει στην ψηφιακή εποχή. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός της έχει ανανεωθεί και έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της τελευταίας τεχνολογίας. Σε υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 6.000 τ.μ., στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, συστεγάζονται η ΚΡΗΤΗ TV, το ΡΑΔΙΟ 98,4 FM και η μοναδική παγκρήτια ημερήσια εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ, καθώς και ο πάροχος δικτύων και δορυφορικών υπηρεσιών MEDIA GRAPHICS.

Για τα plateau των Τηλεοπτικών Studios η εταιρεία διαθέτει μια μεγάλη επιλογή συστημάτων Ειδικού Φωτισμού LED αλλά και συμβατικής τεχνολογίας καθώς και τις ποιοτικότερες Οθόνες τεχνολογίας LED στον κόσμο για τη χρήση Video-Wall. Η ΚΡΗΤΗ TV συνεχώς ανανεώνεται και έχει πάντα την καλύτερη και πιο άριστη ποιότητα υλικών και εξοπλισμού Studio.

Κύριος άξονάς μας είναι οι σχέσεις με το κοινό μας, τους συνεργάτες μας και το προσωπικό μας. Η αγάπη και ο σεβασμός μας στο νησί και στους κατοίκους του είναι η αιτία που η ΚΡΗΤΗ TV αναδεικνύεται σε πρώτο περιφερειακό κανάλι σε τηλεθέαση, για πολλά συνεχόμενα χρόνια, ενώ ο στόχος για το μέλλον συνεχίζει να εστιάζεται στη διατήρηση αλλά και στη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας των Μέσων και των υπηρεσιών μας. Aξίζει να σημειωθεί το κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί η ΚΡΗΤΗ TV και τα άλλα Μέσα του Ομίλου, προσφέροντας τη στήριξη και την παρέμβασή τους σε άτομα και κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται βοήθεια (ανάδειξη σχετικών θεμάτων, προβολή τηλεμαραθώνιων, κοινωνικών παρεμβάσεων κ.τ.λ.).