Έλα Κοντά

Βαϊνιά Ιεράπετρας
8
Πολιτισμός, Ψυχαγωγία
Σεζόν 2024
Κυριακή 17:50
Διάρκεια: 1h 25'

Έλα Κοντά στην Βαϊνιά Ιεράπετρας, με φανταστική θέα στην Ιεράπετρα και χτισμένο μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά απ’ αυτή, βρίσκεται το χωριό Βαϊνιά
Η εκπομπή ΕΛΑ ΚΟΝΤΑ ανέβηκε ψηλά στην κορφή του Σταυρού με το κατάλευκο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού σε πανοραμικό σημείο, αγναντέψαμε το καταπράσινο κάμπο και την απέραντη θάλασσα και μάθαμε για τον κρυμμένο Μινωικό Οικισμό και για τον Βενετσιάνικο Πύργο που σώζεται μέχρι σήμερα από όπου πέρασαν Ενετοί, Ιππότες αλλά και Κρήτες Οπλαρχηγοί και Επαναστάτες..‼
Λογογραφικά Μουσεία, έθιμα και παραδόσεις, ιστορικές μονές με μύθους και θρύλους, ανθρώπινες ιστορίες Βαίνιωτών, επαγγέλματα προς εξαφάνιση, μαγειρέματα, Ιεραπετρίτικες κοντυλιές, Ανατολικοί χοροί της Κρήτης και βαλς είναι λίγα από τα στοιχεία του νέου επεισοδίου της εκπομπής στην Βαϊνιά!

Crete TV

Καβροχώρι

Crete TV

Αγιά Βαρβάρα

Crete TV

Σμάρι

Crete TV

Κριτσά – Β΄ Μέρος

Crete TV

Κριτσά – Α΄ Μέρος

Σχετικές εκπομπές

K Πολιτισμός, Ψυχαγωγία

Κρήτες Καλλιτέχνες

Νέοι γνωστοί και καταξιωμένοι λυράρηδες, λαουτιέρηδες, μαντολινιέρηδες και ερμηνευτές της Κρητικής μουσικής  μας ταξιδεύουν μουσικά στα χνάρια της παράδοσης του τόπου μας!

Διάρκεια: 1h 30'
K Πολιτισμός, Σειρά Ντοκιμαντέρ

Empire: η Αυτοκρατορία

Ο Άγγλος δημοσιογράφος Jeremy Paxman, ακολουθεί την άνοδο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, περιγράφοντας αρκετές από τις σκοτεινές πλευρές της..

Διάρκεια: 50'
8 Πολιτισμός

Πόλεις Κρήτης | Στα μονοπάτια της ιστορίας 

Ο Κωστης Παπαγεωργιου παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ για την Γεωργιουπολη, μια πόλη που γεννήθηκε μέσα από τους βάλτους, δίπλα στους θρύλους της λίμνης Κουρνά.

Διάρκεια: 50'
K Aυτοτελή Ντοκιμαντέρ, Πολιτισμός

Μικρά Ασία ένα ταξίδι προσφυγιάς

Το πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς μέσα από δυο επεισόδια παρουσιάζει το ταξίδι και την ζωή Μικρασιατών στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 10'
K Πολιτισμός

1 ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ

1′ ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ Τι προλαβαίνει να δει κανείς σε ένα λεπτό; Πώς μπορείς να παρουσιάσεις την ομορφιά της Κρήτης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα; Η ΚΡΗΤΗ TV καταπιάστηκε με αυτήν την πρόκληση και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Κρήτη μέσα σε ένα λεπτό. Γυρίσαμε όλη το νησί από άκρη σε […]

Διάρκεια: 05'