Έλα Κοντά

Αγιά Βαρβάρα
8
Πολιτισμός, Ψυχαγωγία
Σεζόν 2024
Κυριακή 17:50
Διάρκεια: 1h 25'

Έλα Kοντά στην Αγιά Βαρβάρα στο κέντρο της Κρήτης!
Κτισμένη σε στρατηγική θέση, με κλίμα δροσερό, ελέγχει τον άξονα Ηρακλείου – Μεσαράς και βρίσκεται σε υψόμετρο 580 μέτρων. Μια σύγχρονη ορεινή κωμόπολη με οργανωμένες υπηρεσίες που σφύζει από ζωή και φιλοξενία!
Ραφτάδες και Στιβανάδες μας δείχνουν την τέχνη τους, μαγειρεύουμε χόντρο με χοχλιούς, αποκαλύπτουμε τα μυστικά του “αγιόβαρβαρίτικου” λάχανου, μαθαίνουμε τους θρύλους της περιοχής και την ένδοξη ιστορία των ΑγιοΒαρβαριτών ανταρτών.
Η μουσική και το τραγούδι είναι από το συγκρότημα του Κωστή Πασπαράκη και ο χορός από τα παιδιά του Πολιτισιτκού ΕξωραΪστικού Συλλόγου υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους Αθηνά Κρυοβρυσανάκη, Καμπάνη Κωνσταντίνο, Αλιφέρη Γεωργία αλλά και το χορευτικό σχήμα του Στέλιου Καρλάκη!
Άνθρωποι μιλάνε με υπερηφάνεια για τον τόπο που γεννήθηκαν και μας καλούν να τον γνωρίσουμε με έναν μοναδικό τρόπο.
Με την Αναστασία Μπιτζιλέου.

Crete TV

Καβροχώρι

Crete TV

Βαϊνιά Ιεράπετρας

Crete TV

Σμάρι

Crete TV

Κριτσά – Β΄ Μέρος

Crete TV

Κριτσά – Α΄ Μέρος

Σχετικές εκπομπές

K Πολιτισμός, Ψυχαγωγία

Κρήτες Καλλιτέχνες

Νέοι γνωστοί και καταξιωμένοι λυράρηδες, λαουτιέρηδες, μαντολινιέρηδες και ερμηνευτές της Κρητικής μουσικής  μας ταξιδεύουν μουσικά στα χνάρια της παράδοσης του τόπου μας!

Διάρκεια: 1h 30'
K Πολιτισμός, Σειρά Ντοκιμαντέρ

Empire: η Αυτοκρατορία

Ο Άγγλος δημοσιογράφος Jeremy Paxman, ακολουθεί την άνοδο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, περιγράφοντας αρκετές από τις σκοτεινές πλευρές της..

Διάρκεια: 50'
8 Πολιτισμός

Πόλεις Κρήτης | Στα μονοπάτια της ιστορίας 

Ο Κωστης Παπαγεωργιου παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ για την Γεωργιουπολη, μια πόλη που γεννήθηκε μέσα από τους βάλτους, δίπλα στους θρύλους της λίμνης Κουρνά.

Διάρκεια: 50'
K Aυτοτελή Ντοκιμαντέρ, Πολιτισμός

Μικρά Ασία ένα ταξίδι προσφυγιάς

Το πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς μέσα από δυο επεισόδια παρουσιάζει το ταξίδι και την ζωή Μικρασιατών στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 10'
K Πολιτισμός

1 ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ

1′ ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ Τι προλαβαίνει να δει κανείς σε ένα λεπτό; Πώς μπορείς να παρουσιάσεις την ομορφιά της Κρήτης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα; Η ΚΡΗΤΗ TV καταπιάστηκε με αυτήν την πρόκληση και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Κρήτη μέσα σε ένα λεπτό. Γυρίσαμε όλη το νησί από άκρη σε […]

Διάρκεια: 05'