Έλα Κοντά

 Έλα Κοντά στις Άνω Ασίτες – Α ΜΕΡΟΣ
8
Πολιτισμός, Ψυχαγωγία
Σεζόν 2024
Κυριακή 17:50
Διάρκεια: 1h 25'
Έλα Κοντά στις Άνω Ασίτες… στο χωριό των Χρωμάτων… !
Οι Άνω Ασίτες είναι μια ανοιχτή πινακοθήκη για όλους, μια υπαίθρια γκαλερί, μόλις 24 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο, κοντά στις δασικές εκτάσεις του Ψηλορείτη, σε υψόμετρο 480μ.
Το χωριό περιβάλλεται από πολλά σπήλαια, ενώ κοντά στον οικισμό βρίσκεται και το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου και Αγίου Χαραλάμπους…
Η ιστορία της περιοχής αρχίζει να γράφεται από πολύ παλιά, όπως φανερώνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα….
Κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής οι Άνω Ασίτες αποτέλεσαν λημέρι Κρητικών Ανταρτών…!
Ένα χωριό που γέννησε καπετάνιους αντάρτες που πολέμησαν για την ελευθερία μας!

Σχετικές εκπομπές

8 Πολιτισμός

Πόλεις Κρήτης | Στα μονοπάτια της ιστορίας 

Ένας νέος κύκλος ιστορικών ντοκιμαντέρ, του δημοσιογράφου – συγγραφέα Κωστή Παπαγεωργίου θα ζωντανέψει στην οθόνη σας τη μοναδική και πολυτάραχη ιστορία των μεγάλων κρητικών πόλεων, με την επιμέλεια και την εκφραστικότητα που τον χαρακτηρίζει..

Διάρκεια: 50'
K Aυτοτελή Ντοκιμαντέρ, Πολιτισμός

Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς

Το πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς μέσα από δυο επεισόδια παρουσιάζει το ταξίδι και την ζωή Μικρασιατών στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 10'
K Πολιτισμός

1 ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ

1′ ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ Τι προλαβαίνει να δει κανείς σε ένα λεπτό; Πώς μπορείς να παρουσιάσεις την ομορφιά της Κρήτης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα; Η ΚΡΗΤΗ TV καταπιάστηκε με αυτήν την πρόκληση και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Κρήτη μέσα σε ένα λεπτό. Γυρίσαμε όλη το νησί από άκρη σε […]

Διάρκεια: 05'
K Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ

Αυτοτελή Ντοκιμαντέρ

Διάρκεια: 1h 15'
K Πολιτισμός

Χρονολόγιο

Μέσα από μία φιλμική γραφή το Χρονολόγιο φιλοδοξεί να αναδείξει τις αξίες του παρελθόντος και τα εμπορικά βήματα που έκαναν την Κρήτη, κέντρο εξαγωγών.

Διάρκεια: 20'