Έλα Κοντά

Κριτσά – Β΄ Μέρος
8
Πολιτισμός, Ψυχαγωγία
Σεζόν 2024
Κυριακή 17:50
Διάρκεια: 1h 25'

Η Κριτσά μοιάζει με ένα ανοιχτό ιστορικό και λαογραφικό μουσείο.
Είναι πολύ κοντά στον Άγιο Νικόλαο και αποτελεί μια από τις ομορφότερες γωνιές της Κρήτης μας!
Όμως αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι η διατήρηση της παραδοσιακής ζωής που προσελκύει δεκάδες επισκέπτες χειμώνα καλοκαίρι, προφέροντάς τους τη δυνατότητα να περπατήσουν στα στενά της, να αγοράσουν τοπικά προϊόντα και παραδοσιακά εργόχειρα…
Η Αναστασία Μπιτζιλέου συνεχίζει την περιπλάνηση της στην Κριτσά για να σας δείξει τον πολιτισμό και την αρχοντιά αυτού του τόπου. Ο πολιτιστικός σύλλογος και η νεολαία του χωριού μπήκαν σε πρώτο πλάνο, ενώ οι γυναίκες του συνεταιρισμού την υποδέχτηκαν με ξεροτήγανα, νεράτες μυζηθρόπιτες και το ποτό της χαράς την σουμάδα!
Τα τσικάλια μαγείρεψαν χοιρινό με χόρτα και χειροποίητα σκιουφιχτά μακαρόνια για τον κόσμο που χόρεψε και τραγούδησε με το μουσικό συγκρότημα του Νίκου Γρηγοράκη και την χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Αγίου Νικολάου υπό την επίβλεψη του Δημήτρη Μόσχου.
Όμορφος τόπος, ωραίοι άνθρωποι.
Με την Αναστασία Μπιτζιλέου.

Crete TV

Καβροχώρι

Crete TV

Βαϊνιά Ιεράπετρας

Crete TV

Αγιά Βαρβάρα

Crete TV

Σμάρι

Crete TV

Κριτσά – Α΄ Μέρος

Σχετικές εκπομπές

K Πολιτισμός, Ψυχαγωγία

Κρήτες Καλλιτέχνες

Νέοι γνωστοί και καταξιωμένοι λυράρηδες, λαουτιέρηδες, μαντολινιέρηδες και ερμηνευτές της Κρητικής μουσικής  μας ταξιδεύουν μουσικά στα χνάρια της παράδοσης του τόπου μας!

Διάρκεια: 1h 30'
K Πολιτισμός, Σειρά Ντοκιμαντέρ

Empire: η Αυτοκρατορία

Ο Άγγλος δημοσιογράφος Jeremy Paxman, ακολουθεί την άνοδο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, περιγράφοντας αρκετές από τις σκοτεινές πλευρές της..

Διάρκεια: 50'
8 Πολιτισμός

Πόλεις Κρήτης | Στα μονοπάτια της ιστορίας 

Ο Κωστης Παπαγεωργιου παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ για την Γεωργιουπολη, μια πόλη που γεννήθηκε μέσα από τους βάλτους, δίπλα στους θρύλους της λίμνης Κουρνά.

Διάρκεια: 50'
K Aυτοτελή Ντοκιμαντέρ, Πολιτισμός

Μικρά Ασία ένα ταξίδι προσφυγιάς

Το πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς μέσα από δυο επεισόδια παρουσιάζει το ταξίδι και την ζωή Μικρασιατών στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 10'
K Πολιτισμός

1 ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ

1′ ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ Τι προλαβαίνει να δει κανείς σε ένα λεπτό; Πώς μπορείς να παρουσιάσεις την ομορφιά της Κρήτης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα; Η ΚΡΗΤΗ TV καταπιάστηκε με αυτήν την πρόκληση και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Κρήτη μέσα σε ένα λεπτό. Γυρίσαμε όλη το νησί από άκρη σε […]

Διάρκεια: 05'