ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ – O ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

Αναρτήθηκε από: την: April 14th, 2015

Εκπομπή Αντιθέσεις

Loading the player...

2 σχόλια για “ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ – O ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

Η διεύθυνση email σας, δε θα κοινοποιηθεί.

 • Δημήτρης Κλ. says:

  Κύριε Σαχίνη, είδα τυχαία τη συνέντευξη που πήρατε από τον κ. Γ.Παπανδρέου. Σε μία ερώτησή σας για το βράδυ των Καννών, διέψευσε ότι εκστομίστηκαν ύβρεις εναντίον του, από τον κ. Σαρκοζί, σας παραπέμπω στο βιβλίο του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών κ.Φρανσουά Μπαρουάν, με τίτλο «Παρακολουθώ απευθείας τον πολιτικό θάνατο του Γιώργου Παπανδρέου», που αποσπάσματά του δημοσίευσαν τα “ΝΕΑ”. Στους απίστευτους διαλόγους

 • Δημήτρης Κλ. says:

  Κύριε Σαχίνη, είδα τυχαία τη συνέντευξη που πήρατε από τον κ. Γ.Παπανδρέου, ο οποίος,σε μία ερώτησή σας για το βράδυ των Καννών, διέψευσε ότι εκστομίστηκαν ύβρεις εναντίον του, από τον κ. Σαρκοζί. Επειδή η αλήθεια φαίνεται ότι διατυπώνεται στο βιβλίο του Γάλλου πρώην Υπουργού Οικονομικών κ.Φρανσουά Μπαρουάν, με τίτλο «Παρακολουθώ απευθείας τον πολιτικό θάνατο του Γιώργου Παπανδρέου», που αποσπάσματά του δημοσίευσαν τα “ΝΕΑ”, δεν καταλαβαίνω γιατί το διέψευσε. Οι ύβρεις του κ. Σαρκοζί, ήταν έπαινος για τον κ. Παπανδρέου, γιατί απεδείκνυαν το ασφυκτικό και εκβιαστικό καθεστώς της διαπραγμάτευσης. Επειδή, με ενόχλησε ως Έλληνα, συνέταξα την ακόλουθη επιστολή, με ένα φίλο και την απέστειλα στα «ΝΕΑ» και στη Γαλλική Πρεσβεία με την παράκληση να δοθεί στον κ. Μπαρουάν:
  «Προς τον
  Πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2012
  κ. Φρανσουά Μπαρουάν
  διά της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»
  ————————————-
  Θέμα: «Παρακολουθώ απευθείας τον πολιτικό θάνατο του Γιώργου Παπανδρέου».
  ( Δημοσίευμα εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ 31/10/12 )
  Κύριε Μπαρουάν,
  Δεν πεθαίνουν οι Αρχές της Δημοκρατικής Πολιτείας : η Αλληλεγγύη, το Κύρος , η Αξιοπρέπεια, η Συνέπεια και η Συνέχεια μιας Χώρας, η Δικαιοσύνη, και ο Σεβασμός της διαφορετικής άποψης.
  Και βέβαια δεν πεθαίνει επίσης, πολιτικά, ούτε ο Παπανδρέου ,που φέρει στους ώμους του το βαρύ φορτίο του ονόματος των Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου και σεβάστηκε αυτές τις Αρχές.
  Δεν μπορεί να αισθάνεστε υπερήφανος κ. Μπαρουάν εκθέτοντας τα δραματικά γεγονότα των Καννών, περιπαικτικά!
  Γράφετε:
  <>.
  Εύγε κ. Μπαρουάν!
  Ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ , συνεπικουρούμενοι και από εσάς, κατήγαγαν ένα «θρίαμβο», υποχρεώνοντας έναν ευγενή, φιλότιμο και πατριώτη ηγέτη να υποχωρήσει , μπροστά στην ασφυκτική πίεση των γιγαντιαίων κρατών της Ευρώπης της Γερμανίας και της Γαλλίας.
  Γιατί;
  Διότι σέβεται το κύρος και την αξιοπιστία του, και με την ευγένεια που τον διακρίνει , και όχι με «τσαμπουκά», αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις της Χώρας του, ως δανειολήπτριας, προς τους δανειστές της, αλλά δεν θέλει να τη βάλει ενδεχομένως σε περιπέτεια!
  Εάν όμως ήθελε ο κ. Παπανδρέου , θα μπορούσε, με «τσαμπουκά», να απορρίψει το τελεσίγραφό σας, να διακινδυνεύσει και ως άλλος Σαμψών, να σας πει : «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» και να γκρεμίσει το Ναό του Σολομώντα. Να αποχωρήσει από την εκβιαστική σύσκεψή σας, να επιστρέψει στην Ελλάδα, να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο» και όχι στο ευρώ, όπως εσείς θα θέλατε, και μάλιστα με εισήγησή του υπέρ του «ΟΧΙ».
  Έτσι θα έπραττε, εάν επεδίωκε να μην «παίξει την καριέρα του», εξυπηρετώντας το στενό πολιτικό του συμφέρον.
  Και θα γινόταν ήρωας δαφνοστεφανωμένος στη Χώρα του την Ελλάδα!
  Δεν το έπραξε γιατί , εκτός των δυσμενών ή καταστροφικών συνεπειών για την Ελλάδα, θα ανατίναζε και θα κατέστρεφε και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα την Γερμανία και την Γαλλία που, κατά την αφήγησή σας, του ασκούσαν ψυχολογικό πόλεμο και του επέδιδαν τελεσίγραφο!

  Εσείς κ. Μπαρουάν και ιδιαίτερα η Γερμανία δεν σεβαστήκατε, διαχρονικά, τις Αρχές αυτές και την αλληλεγγύη μεταξύ των Χωρών και ιδιαίτερα προς τις οικονομικά αδύναμες Χώρες .
  Πού είναι η αλληλεγγύη κ. Μπαρουάν, όταν η Γερμανία ως δανειολήπτρια παίρνει δάνειο με 1% και ως δανείστρια το χορηγεί στην Ελλάδα με 5-7% ;
  Αυτή δεν είναι αλληλεγγύη . Είναι στυγνή εκμετάλλευση! Είναι αισχροκέρδεια! Είναι τοκογλυφία!
  Και είναι επίσης και υποκρισία γιατί , εν γνώσει της αναληθείας, μας λέτε ότι δεν μπορεί να πληρώνουν οι λαοί και ιδιαίτερα ο Γερμανικός λαός για να ζήσει η Ελλάδα.
  Και το λέτε αυτό, όταν γνωρίζετε ότι μέχρι σήμερα δεν έχετε χάσει, αντίθετα έχετε κερδίσει τους τόκους των τοκογλυφικών δανείων που μας χορηγήσατε.
  Είναι κρίμα κ. Μπαρουάν να παίρνετε τέτοια θέση, όταν γνωρίζετε ότι, κυρίως η Γερμανία, εκμαυλίζοντας τις ελαστικές συνειδήσεις φιλοχρήματων, αθλίων και επίορκων στελεχών της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, τους δωροδοκούσε για να αυξάνει τις εξαγωγές της και μάλιστα με δανεικά!
  Πιστεύουμε κ. Μπαρουάν να γνωρίζετε ότι, προκειμένου να λάβει δάνειο ο υποψήφιος δανειολήπτης, είτε ιδιώτης είναι αυτός, είτε Υπηρεσία, είτε εταιρεία, είτε Χώρα, θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι φερέγγυος, το δε εισόδημά του θα πρέπει να επαρκεί για την εξόφληση των τοκοχρεολυτικών δόσεων του δανείου του.
  Συνεπώς έχετε μείζονα ευθύνη και εσείς γιατί ,όταν μας χορηγούσατε τα δάνεια, δεν ελέγξατε, εάν μπορούν να εξυπηρετηθούν.
  Και δεν τα ελέγξατε, όχι βέβαια από παράλειψή σας, αλλά από την προφανή και πρωτοφανή σκοπιμότητα αύξησης των εξαγωγών σας δια των ανηθίκων μεθόδων του εκμαυλισμού των συνειδήσεων.
  Είναι κρίμα κ. Μπαρουάν, χάριν οποιασδήποτε σκοπιμότητας, να ψέγετε αντί να επαινείτε, ως πρώην Υπουργός των Οικονομικών της Γαλλίας, γνώστης κατά τεκμήριο των κανόνων που διέπουν την οικονομία, την υπερπροσπάθεια του πατριώτη ηγέτη ενός , μικρού και αδύναμου μεν, με πλούσια ιστορία δε, κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υποστηρίξει τα συμφέροντα της πατρίδας του, χωρίς να θίγει τα συμφέροντα των άλλων Χωρών.
  Γιατί μόνο ως αγωνία ενός πατριώτη ηγέτη για τη σωτηρία της πατρίδας του, μπορεί να εξηγηθεί ότι… «Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει… Καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί πια να ξεφύγει…»
  Από πού να ξεφύγει κ. Μπαρουάν;
  Μα βέβαια από την ενέδρα που του έστησαν οι ισχυροί μεν , άδικοι δε ηγέτες της Ευρώπης!
  Επομένως , έπαινος ανήκει στον Παπανδρέου και όχι ψόγος.
  Αλλά να ξέρετε κ. Μπαρουάν, ότι «έχει ο καιρός γυρίσματα».
  Και αυτό ισχύει για όλους. Μικρούς και μεγάλους, ισχυρούς και αδύναμους, ηθικούς και ανήθικους…
  Κώστας Ιωαν. Ξύδης email: [email protected]
  Δημήτρης Αλ. Κλητοράκης email: [email protected] »

  Σας ευχαριστώ.
  Δημ.Κλητοράκης