Ορθόδοξος Λόγος

Όσιος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης, ο Υμνογράφος
K
Πολιτισμός
Σεζόν 2024
Κυριακή 16:30
Διάρκεια: 50'

πάρχουν άνθρωποι που αναρωτιούνται, εάν ζούν Άγιοι και στις μέρες μας, δίπλα μας. Μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα αποτελούν όλοι οι σύγχρονοι Άγιοι, όπως ο Άγιος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνογράφος.

Ο Όσιος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνογράφος (1905-1991), έγινε Μοναχός στην Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννας του Αγίου Όρους. Πάντοτε με μεγάλη προθυμία και αγάπη προς τους πνευματικούς αγώνες, για την υπακοή και την ταπείνωση. Θεωρούσε ότι την υπακοή  το θεμέλιο της πνευματικής ζωής, πηγή ειρήνης και πνευματικής χαράς. Πράος, ειρηνικός και ήσυχος, η γλυκύτητα του προσώπου του συνόδευε πάντοτε μέχρι και τα βαθιά του γεράματα.

Του χαρίστηκε από τον Θεό το χάρισμα της υμνογραφίας. Συνέθετε με μεγάλη ευκολία και χάρη πλήθος ύμνων, όπως των Τεσσάρων Μαρτύρων εν Ρεθύμνη, οι οποίοι υιοθετήθηκαν από την Εκκλησία και χρησιμοποιούνται σήμερα στις Ιερές Ακολουθίες .

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 10 Μαρτίου προβάλλεται η θαυμαστή ζωή του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου, και αναδεικνύεται ο ρόλος των Αγίων μας, ως ενίσχυση και ενθάρρυνση στη ζωή μας.

Σχετικές εκπομπές

8 Πολιτισμός

Πόλεις Κρήτης | Στα μονοπάτια της ιστορίας 

Ένας νέος κύκλος ιστορικών ντοκιμαντέρ, του δημοσιογράφου – συγγραφέα Κωστή Παπαγεωργίου θα ζωντανέψει στην οθόνη σας τη μοναδική και πολυτάραχη ιστορία των μεγάλων κρητικών πόλεων, με την επιμέλεια και την εκφραστικότητα που τον χαρακτηρίζει..

Διάρκεια: 50'
8 Πολιτισμός, Ψυχαγωγία

Έλα Κοντά

Τηλεοπτικές Κυριακάτικες βόλτες στα όμορφα χωριά της Κρήτης με την Αναστασία Μπιτζιλέου. Κυριακάτικες εξορμήσεις στην ύπαιθρο με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της Ενδοχώρας μας. Αναβιώνουμε ήθη έθιμα και παραδόσεις ,αφηγούμαστε μύθους και θρύλους..

Διάρκεια: 1h 25'
K Aυτοτελή Ντοκιμαντέρ, Πολιτισμός

Μικρά Ασία ένα ταξίδι προσφυγιάς

Το πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς μέσα από δυο επεισόδια παρουσιάζει το ταξίδι και την ζωή Μικρασιατών στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 10'
K Πολιτισμός

1 ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ

1′ ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ Τι προλαβαίνει να δει κανείς σε ένα λεπτό; Πώς μπορείς να παρουσιάσεις την ομορφιά της Κρήτης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα; Η ΚΡΗΤΗ TV καταπιάστηκε με αυτήν την πρόκληση και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Κρήτη μέσα σε ένα λεπτό. Γυρίσαμε όλη το νησί από άκρη σε […]

Διάρκεια: 05'
K Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ

Αυτοτελή Ντοκιμαντέρ

Διάρκεια: 1h 15'