Ορθόδοξος Λόγος

Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου
K
Πολιτισμός
Σεζόν 2024
Κυριακή 16:30
Διάρκεια: 50'

Εξέχουσα θέση στην ζωή της Εκκλησίας μας, κατέχει η Υπεραγία Θεοτόκος, η μητέρα του Θεανθρώπου. Κάθε χρόνο, κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις Παρασκευές, η Εκκλησίας μας ψάλλει προς τιμήν Της, τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο, καθώς αυτή είναι που βαστάζει τον βαστάζοντα πάντα, αυτή είναι το άνθος της αφθαρσίας, δια αυτής νεουργείται η κτίσις, και βρεφουργείται ο Κτίστης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ακάθιστος Ύμνος. Η Παναγία μας έγινε η γέφυρα, η μετάγουσα τους εκ γης προς ουρανόν και κατέχει την κεντρική θέση στην ζωή και την καρδιά των πιστών.

 

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, η εκπομπή Ορθόδοξος Λόγος προβάλλει την θέση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ζωή μας και αναδυκνύει τον πλούτο της προσφοράς της, όπως αποτυπώνονται στους Χαιρετισμούς, που ψάλλονται προς τιμήν Της.

Σχετικές εκπομπές

8 Πολιτισμός

Πόλεις Κρήτης | Στα μονοπάτια της ιστορίας 

Ένας νέος κύκλος ιστορικών ντοκιμαντέρ, του δημοσιογράφου – συγγραφέα Κωστή Παπαγεωργίου θα ζωντανέψει στην οθόνη σας τη μοναδική και πολυτάραχη ιστορία των μεγάλων κρητικών πόλεων, με την επιμέλεια και την εκφραστικότητα που τον χαρακτηρίζει..

Διάρκεια: 50'
8 Πολιτισμός, Ψυχαγωγία

Έλα Κοντά

Τηλεοπτικές Κυριακάτικες βόλτες στα όμορφα χωριά της Κρήτης με την Αναστασία Μπιτζιλέου. Κυριακάτικες εξορμήσεις στην ύπαιθρο με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της Ενδοχώρας μας. Αναβιώνουμε ήθη έθιμα και παραδόσεις ,αφηγούμαστε μύθους και θρύλους..

Διάρκεια: 1h 25'
K Aυτοτελή Ντοκιμαντέρ, Πολιτισμός

Μικρά Ασία ένα ταξίδι προσφυγιάς

Το πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς μέσα από δυο επεισόδια παρουσιάζει το ταξίδι και την ζωή Μικρασιατών στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 10'
K Πολιτισμός

1 ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ

1′ ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ Τι προλαβαίνει να δει κανείς σε ένα λεπτό; Πώς μπορείς να παρουσιάσεις την ομορφιά της Κρήτης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα; Η ΚΡΗΤΗ TV καταπιάστηκε με αυτήν την πρόκληση και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Κρήτη μέσα σε ένα λεπτό. Γυρίσαμε όλη το νησί από άκρη σε […]

Διάρκεια: 05'
K Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ

Αυτοτελή Ντοκιμαντέρ

Διάρκεια: 1h 15'