Ορθόδοξος Λόγος

Ο Σταυρός ως ευλογία στη ζωή μας
K
Πολιτισμός
Σεζόν 2024
Κυριακή 16:30
Διάρκεια: 50'

Η Εκκλησία μας, στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προβάλει την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού. Η σταυρική θυσία του Κυρίου μας δίδει την δύναμη να συνεχίζουμε την πορεία μας προς την Ανάσταση.

Ο ίδιος ο Κύριος είπε στους μαθητές Του: «Εἰ τίς θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθείτω μοί» (Ματθ. ιστ’ 24). Όπως ο Κύριος έφερε το δικό Του σταυρό στο Γολγοθά, έτσι εμείς ελεύθερα μπορούμε να ακολουθούμε πίσω Του, απαρνούμενοι τον εαυτό μας, αίροντας τον σταυρό μας, δίνοντας αγάπη σε όλους, συγχωρώντας τα πάντα και προχωρώντας στον δρόμο που χάραξε Εκείνος. Ο αγώνας, οι δυσκολίες στη ζωή μας, οι ασθένειες, οι άσχημες συμπεριφορές προς εμάς, και γενικώς όσα «βαστάζουμε» για χάρη του Ευαγγελίου, μας βοηθούν να πορευόμαστε τον ευλογημένο δρόμο της συ-σταυρώσεως με τον Χριστό, που η Αγάπη του Θεού πρώτη μας δίδαξε και ο οποίος δρόμος κρύβει στο τέλος την Ανάσταση.

Στην εκπομπή του Ορθόδοξου Λόγου της Κυριακής 7 Απριλίου, γίνεται ένα αφιέρωμα στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, μέσα από την άρση του προσωπικού μας σταυρού προσδοκώντας την Αγίαν Ανάσταση.

Σχετικές εκπομπές

8 Πολιτισμός

Πόλεις Κρήτης | Στα μονοπάτια της ιστορίας 

Ένας νέος κύκλος ιστορικών ντοκιμαντέρ, του δημοσιογράφου – συγγραφέα Κωστή Παπαγεωργίου θα ζωντανέψει στην οθόνη σας τη μοναδική και πολυτάραχη ιστορία των μεγάλων κρητικών πόλεων, με την επιμέλεια και την εκφραστικότητα που τον χαρακτηρίζει..

Διάρκεια: 50'
8 Πολιτισμός, Ψυχαγωγία

Έλα Κοντά

Τηλεοπτικές Κυριακάτικες βόλτες στα όμορφα χωριά της Κρήτης με την Αναστασία Μπιτζιλέου. Κυριακάτικες εξορμήσεις στην ύπαιθρο με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της Ενδοχώρας μας. Αναβιώνουμε ήθη έθιμα και παραδόσεις ,αφηγούμαστε μύθους και θρύλους..

Διάρκεια: 1h 25'
K Aυτοτελή Ντοκιμαντέρ, Πολιτισμός

Μικρά Ασία ένα ταξίδι προσφυγιάς

Το πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς μέσα από δυο επεισόδια παρουσιάζει το ταξίδι και την ζωή Μικρασιατών στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 10'
K Πολιτισμός

1 ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ

1′ ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ Τι προλαβαίνει να δει κανείς σε ένα λεπτό; Πώς μπορείς να παρουσιάσεις την ομορφιά της Κρήτης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα; Η ΚΡΗΤΗ TV καταπιάστηκε με αυτήν την πρόκληση και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Κρήτη μέσα σε ένα λεπτό. Γυρίσαμε όλη το νησί από άκρη σε […]

Διάρκεια: 05'
K Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ

Αυτοτελή Ντοκιμαντέρ

Διάρκεια: 1h 15'