Ορθόδοξος Λόγος

Ο Ποντιακός Ελληνισμός
K
Πολιτισμός
Σεζόν 2024
Κυριακή 16:30
Διάρκεια: 50'

Ο Ποντιακός Ελληνισμός από τα πανάρχαια χρόνια έως και τις ημέρες μας αποτελεί αναπόσπαστο, ενιαίο, εκλεκτό κομμάτι του Ελληνισμού, το οποίο κοσμεί τη σημερινή ελληνική κοινωνία. Οι Έλληνες του Πόντου φέρουν μέσα τους έναν πολιτισμό πλούσιο σε παραδόσεις, ήθος, καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά, ιστορία.

Ωστόσο, όλα αυτά είναι συνυφασμένα με τις προσωπικές οικογενειακές ιστορίες πόνου και οδύνης από τον ξεριζωμό από την Πατρίδα. Φέτος στις 19 Μαΐου, συμπληρώνονται 105 χρόνια μνήμης της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών του Πόντου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους μαρτυρικά, περί τους 353.000 Έλληνες.

Την Κυριακή 19 Μαΐου η εκπομπή Ορθόδοξος Λόγος της ΚΡΗΤΗ TV, προσπαθεί αναδείξει την ιστορία, τον πολιτισμό, τον πόνο, αλλά και την ιδιαίτερη ευλογία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σχετικές εκπομπές

8 Πολιτισμός

Πόλεις Κρήτης | Στα μονοπάτια της ιστορίας 

Ο Κωστης Παπαγεωργιου παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ για την Γεωργιουπολη, μια πόλη που γεννήθηκε μέσα από τους βάλτους, δίπλα στους θρύλους της λίμνης Κουρνά.

Διάρκεια: 50'
8 Πολιτισμός, Ψυχαγωγία

Έλα Κοντά

Έλα κοντά στην Αγιά Βαρβάρα στο κέντρο της Κρήτης!Κτισμένη σε στρατηγική θέση, με κλίμα δροσερό, ελέγχει τον άξονα Ηρακλείου – Μεσαράς και βρίσκεται σε υψόμετρο 580 μέτρων. Μια σύγχρονη ορεινή κωμόπολη με οργανωμένες υπηρεσίες που σφύζει από ζωή και φιλοξενία!

Διάρκεια: 1h 25'
K Aυτοτελή Ντοκιμαντέρ, Πολιτισμός

Μικρά Ασία ένα ταξίδι προσφυγιάς

Το πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς μέσα από δυο επεισόδια παρουσιάζει το ταξίδι και την ζωή Μικρασιατών στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 10'
K Πολιτισμός

1 ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ

1′ ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ Τι προλαβαίνει να δει κανείς σε ένα λεπτό; Πώς μπορείς να παρουσιάσεις την ομορφιά της Κρήτης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα; Η ΚΡΗΤΗ TV καταπιάστηκε με αυτήν την πρόκληση και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Κρήτη μέσα σε ένα λεπτό. Γυρίσαμε όλη το νησί από άκρη σε […]

Διάρκεια: 05'
K Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ

Αυτοτελή Ντοκιμαντέρ

Διάρκεια: 1h 15'