Ορθόδοξος Λόγος

Μετάνοια και Εξομολόγηση: Ο καθαρισμός της καρδιάς μας
K
Πολιτισμός
Σεζόν 2024
Κυριακή 16:30
Διάρκεια: 50'

Όλοι μας πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει ότι, δυστυχώς και παρόλη την θέληση μας, πέφτουμε σε αστοχίες, τις οποίες δεν θα θέλαμε να έχουμε κάνει. Ποιος δεν έχει ζήσει αυτό; Ειδικά όταν αυτό επαναλαμβάνεται, τα λάθη πληθαίνουν και γίνονται αδυναμίες μας, οι αδυναμίες γίνονται πάθη μας και σιγά σιγά δεσμεύουν την ελευθερία μας στο να επιλέγουμε εμείς, τραυματίζουν, βαραίνουν και σκοτίζουν την ψυχή μας.

Ωστόσο, το να παραδεχόμαστε ότι έχουμε αδυναμίες είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την θεραπεία μας. Δεν είναι πάντοτε εύκολο. Απαιτεί θάρρος. Ο Καρδιογνώστης Θεός μας αναμένει ως  Πατέρας Σπλαγχνικός που περιμένει σιωπηλά το παιδί του, το οποίο ζει μακρυά. Αναμένει, εάν το θέλουμε και εμείς, να σβήσει όλα όσα μας βαραίνουν. Να μας δώσει νέο ξεκίνημα και νόημα στην ζωή μας. Αρκεί να θέλουμε. Να το ζητήσουμε με την εξομολόγηση. Τίποτε άλλο.

Το Μυστήριο της Μετανοίας-Εξομολόγησης, ως μυστήριο της Εκκλησίας μας, αποτελεί σωτήριο δώρο του Θεού στην ζωή μας. Εάν η αμαρτία είναι το τραύμα, η μετάνοια είναι το φάρμακο που καθαρίζει την ψυχή μας. Μόνο όσοι έχουν ζήσει το μυστήριο, μπορούν, έστω κατά κάποιον τρόπο, να περιγράψουν το τι νιώθει η ψυχή στην εξομολόγηση, στο βαθμό που περιγράφεται…

Στην εκπομπή “Ορθόδοξος Λόγος” της Κυριακής 14.04.2024 παρουσιάζονται εμπειρίες ανθρώπων από το Μυστήριο και η ενίσχυση που λαμβάνουν για ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ιωάννης Λίλης.

Σχετικές εκπομπές

8 Πολιτισμός

Πόλεις Κρήτης | Στα μονοπάτια της ιστορίας 

Ένας νέος κύκλος ιστορικών ντοκιμαντέρ, του δημοσιογράφου – συγγραφέα Κωστή Παπαγεωργίου θα ζωντανέψει στην οθόνη σας τη μοναδική και πολυτάραχη ιστορία των μεγάλων κρητικών πόλεων, με την επιμέλεια και την εκφραστικότητα που τον χαρακτηρίζει..

Διάρκεια: 50'
8 Πολιτισμός, Ψυχαγωγία

Έλα Κοντά

Τηλεοπτικές Κυριακάτικες βόλτες στα όμορφα χωριά της Κρήτης με την Αναστασία Μπιτζιλέου. Κυριακάτικες εξορμήσεις στην ύπαιθρο με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της Ενδοχώρας μας. Αναβιώνουμε ήθη έθιμα και παραδόσεις ,αφηγούμαστε μύθους και θρύλους..

Διάρκεια: 1h 25'
K Aυτοτελή Ντοκιμαντέρ, Πολιτισμός

Μικρά Ασία ένα ταξίδι προσφυγιάς

Το πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς μέσα από δυο επεισόδια παρουσιάζει το ταξίδι και την ζωή Μικρασιατών στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 10'
K Πολιτισμός

1 ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ

1′ ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ Τι προλαβαίνει να δει κανείς σε ένα λεπτό; Πώς μπορείς να παρουσιάσεις την ομορφιά της Κρήτης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα; Η ΚΡΗΤΗ TV καταπιάστηκε με αυτήν την πρόκληση και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Κρήτη μέσα σε ένα λεπτό. Γυρίσαμε όλη το νησί από άκρη σε […]

Διάρκεια: 05'
K Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ

Αυτοτελή Ντοκιμαντέρ

Διάρκεια: 1h 15'