Ορθόδοξος Λόγος

Μεγάλη Εβδομάδα και πορεία προς το Πάσχα
K
Πολιτισμός
Σεζόν 2024
Κυριακή 16:30
Διάρκεια: 50'
Στην πορεία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, αναδεικνύεται η αγάπη του Θεού προς εμάς, μέσα από τη διδασκαλία, τα θαύματα, την προδοσία, τα Θεία Πάθη, την εκούσια Σταύρωση και τελικά την Ανάσταση, γεγονότα που μας οδηγούν από τον θάνατο στην ζωή και από την γη στον ουρανό.
Ο Ζωοδότης, ο των πάντων Κτίστης, εκτείνει τα χέρια του στον Σταυρό και συντρίβει το κράτος του εχθρού. Με τα Πάθη Του έχουμε εμείς την απάθεια και ελευθερωνόμαστε από την φθορά και τον θάνατο. Με την συμμετοχή μας στην ζωή της Εκκλησίας, καλούμαστε να ζήσουμε τα Θεία Πάθη, να συσταυρωθούμε, ώστε να συνεγερθούμε μαζί με τον Αναστάντα.
Η εκπομπή “Ορθόδοξος Λόγος” της Κυριακής 28.04.2024 αναδεικνύονται τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας, σε μια πορεία από τα Άγια και Φρικτά Πάθη του Κυρίου προς την Ανάσταση.

Σχετικές εκπομπές

8 Πολιτισμός

Πόλεις Κρήτης | Στα μονοπάτια της ιστορίας 

Ο Κωστης Παπαγεωργιου παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ για την Γεωργιουπολη, μια πόλη που γεννήθηκε μέσα από τους βάλτους, δίπλα στους θρύλους της λίμνης Κουρνά.

Διάρκεια: 50'
8 Πολιτισμός, Ψυχαγωγία

Έλα Κοντά

Έλα κοντά στην Αγιά Βαρβάρα στο κέντρο της Κρήτης!Κτισμένη σε στρατηγική θέση, με κλίμα δροσερό, ελέγχει τον άξονα Ηρακλείου – Μεσαράς και βρίσκεται σε υψόμετρο 580 μέτρων. Μια σύγχρονη ορεινή κωμόπολη με οργανωμένες υπηρεσίες που σφύζει από ζωή και φιλοξενία!

Διάρκεια: 1h 25'
K Aυτοτελή Ντοκιμαντέρ, Πολιτισμός

Μικρά Ασία ένα ταξίδι προσφυγιάς

Το πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς μέσα από δυο επεισόδια παρουσιάζει το ταξίδι και την ζωή Μικρασιατών στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 10'
K Πολιτισμός

1 ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ

1′ ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ Τι προλαβαίνει να δει κανείς σε ένα λεπτό; Πώς μπορείς να παρουσιάσεις την ομορφιά της Κρήτης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα; Η ΚΡΗΤΗ TV καταπιάστηκε με αυτήν την πρόκληση και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Κρήτη μέσα σε ένα λεπτό. Γυρίσαμε όλη το νησί από άκρη σε […]

Διάρκεια: 05'
K Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ

Αυτοτελή Ντοκιμαντέρ

Διάρκεια: 1h 15'