Ορθόδοξος Λόγος

Η 25η Μαρτίου και τα μηνύματά της
K
Πολιτισμός
Σεζόν 2024
Κυριακή 16:30
Διάρκεια: 50'

Η 25η Μαρτίου και τα μηνύματά της

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλού εορτασμού, του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Εορτάζουμε την αρχή της σωτηρίας μας. «Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον..», αναφέρει το απολυτίκιο της εορτής. Το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, ο Υιός του Θεού, γίνεται Υιός της Παρθένου, παραμένοντας Θεός, και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ ευαγγελίζεται την χάρη χαιρετίζοντας την Παναγία μας με το «χαῖρε, κεχαριτωμένη· ὁ Κύριος μετὰ σοῦ·»

Παράλληλα, εορτάζουμε και ένα δεύτερο Χαίρε. Το «Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά». Τιμούμε την δίψα των υπόδουλων Ελλήνων για ελευθερία μέσα από αιώνες σκλαβιάς. Εορτάζουμε μια από τις σημαντικότερες επετείους στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, την αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας. «Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γέρος του Μωριά, Κολοκοτρώνης.

Στην εκπομπή του «Ορθόδοξου Λόγου» της Κυριακής 24ης Μαρτίου 2024, ώρες 16:30′-17:20′, αναδεικνύεται η Εορτή της 25ης Μαρτίου, με τα πλούσια μηνύματα ελπίδας και θάρρους για όλους εμάς σήμερα.

Σχετικές εκπομπές

8 Πολιτισμός

Πόλεις Κρήτης | Στα μονοπάτια της ιστορίας 

Ένας νέος κύκλος ιστορικών ντοκιμαντέρ, του δημοσιογράφου – συγγραφέα Κωστή Παπαγεωργίου θα ζωντανέψει στην οθόνη σας τη μοναδική και πολυτάραχη ιστορία των μεγάλων κρητικών πόλεων, με την επιμέλεια και την εκφραστικότητα που τον χαρακτηρίζει..

Διάρκεια: 50'
8 Πολιτισμός, Ψυχαγωγία

Έλα Κοντά

Τηλεοπτικές Κυριακάτικες βόλτες στα όμορφα χωριά της Κρήτης με την Αναστασία Μπιτζιλέου. Κυριακάτικες εξορμήσεις στην ύπαιθρο με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της Ενδοχώρας μας. Αναβιώνουμε ήθη έθιμα και παραδόσεις ,αφηγούμαστε μύθους και θρύλους..

Διάρκεια: 1h 25'
K Aυτοτελή Ντοκιμαντέρ, Πολιτισμός

Μικρά Ασία ένα ταξίδι προσφυγιάς

Το πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς μέσα από δυο επεισόδια παρουσιάζει το ταξίδι και την ζωή Μικρασιατών στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 10'
K Πολιτισμός

1 ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ

1′ ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ Τι προλαβαίνει να δει κανείς σε ένα λεπτό; Πώς μπορείς να παρουσιάσεις την ομορφιά της Κρήτης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα; Η ΚΡΗΤΗ TV καταπιάστηκε με αυτήν την πρόκληση και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Κρήτη μέσα σε ένα λεπτό. Γυρίσαμε όλη το νησί από άκρη σε […]

Διάρκεια: 05'
K Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ

Αυτοτελή Ντοκιμαντέρ

Διάρκεια: 1h 15'