Ορθόδοξος Λόγος

Εις πάντα τα έθνη
K
Πολιτισμός
Σεζόν 2024
Κυριακή 16:30
Διάρκεια: 50'

Πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, κυρίως δε μικρά παιδιά, διαβιούν στα όρια της φτώχειας, με μία χούφτα ρύζι ή καλαμπόκι την ημέρα. Με πολύ λίγα έως καθόλου αγαθά, δίχως βασική ιατρική βοήθεια και καθαρό πόσιμο νερό. Ζουν χωρίς τα στοιχειώδη και συχνά αποθνήσκουν από θανατηφόρες ασθένειες αβοήθητοι, ξεχασμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί, όπως τους γνωρίζουμε μέσω της Εξωτερικής Ιεραποστολής της όπου γης Ορθόδοξης Εκκλησίας, διαθέτουν θάρρος και εμπιστοσύνη στον Θεό. Χαίρονται με ό,τι έχουν, εκτιμούν τα ελάχιστα που μπορούν να βρουν, δεν γογγύζουν και ευχαριστούν τον Θεό κάθε ημέρα που ξημερώνει.

Στην εκπομπή “Ορθόδοξος Λόγος” της Κυριακής 21.04.2024 παρουσιάζονται το έργο της Εκκλησίας μας προς τους όπου γης ανθρώπους και τα φωτεινά παραδείγματα της ζωής ανθρώπων αυτών στην υλομανή ζωή μας.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ιωάννης Λίλης.

Σχετικές εκπομπές

8 Πολιτισμός

Πόλεις Κρήτης | Στα μονοπάτια της ιστορίας 

Ένας νέος κύκλος ιστορικών ντοκιμαντέρ, του δημοσιογράφου – συγγραφέα Κωστή Παπαγεωργίου θα ζωντανέψει στην οθόνη σας τη μοναδική και πολυτάραχη ιστορία των μεγάλων κρητικών πόλεων, με την επιμέλεια και την εκφραστικότητα που τον χαρακτηρίζει..

Διάρκεια: 50'
8 Πολιτισμός, Ψυχαγωγία

Έλα Κοντά

Τηλεοπτικές Κυριακάτικες βόλτες στα όμορφα χωριά της Κρήτης με την Αναστασία Μπιτζιλέου. Κυριακάτικες εξορμήσεις στην ύπαιθρο με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της Ενδοχώρας μας. Αναβιώνουμε ήθη έθιμα και παραδόσεις ,αφηγούμαστε μύθους και θρύλους..

Διάρκεια: 1h 25'
K Aυτοτελή Ντοκιμαντέρ, Πολιτισμός

Μικρά Ασία ένα ταξίδι προσφυγιάς

Το πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV Μικρά Ασία – Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς μέσα από δυο επεισόδια παρουσιάζει το ταξίδι και την ζωή Μικρασιατών στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 10'
K Πολιτισμός

1 ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ

1′ ΛΕΠΤΟ ΚΡΗΤΗ Τι προλαβαίνει να δει κανείς σε ένα λεπτό; Πώς μπορείς να παρουσιάσεις την ομορφιά της Κρήτης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα; Η ΚΡΗΤΗ TV καταπιάστηκε με αυτήν την πρόκληση και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την Κρήτη μέσα σε ένα λεπτό. Γυρίσαμε όλη το νησί από άκρη σε […]

Διάρκεια: 05'
K Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ

Αυτοτελή Ντοκιμαντέρ

Διάρκεια: 1h 15'