Αντιθέσεις

Οι μεγάλες αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση: Μύθοι και Αλήθειες
8
Ενημέρωση
Σεζόν 2024
Παρασκευή 21:45
Διάρκεια: 2h 10'

➡️ Αυτή την Παρασκευή στις “Αντιθέσεις” μια μεγάλη συζήτηση για το πώς τοποθετούνται πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συνταγματολόγοι και μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού των Πανεπιστημίων, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Α.Ε.Ι. με την επωνυμία: ” Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας Μη Κερδοσκοπικών Παραρτημάτων Ξένων Πανεπιστημίων”.
???? Δημόσια Πανεπιστήμια και Μη Κρατικά – Μη Κερδοσκοπικά ή πατέντα για Ιδιωτικά Α.Ε.Ι.;
???? Μύθοι και Αλήθειες για την Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, μύθοι αλήθειες για τα Μη Κρατικά – Μη Κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια και την προοπτική τους στην Ελλάδα, μύθοι και αλήθειες για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
???? Το δωρεάν και πόσο δωρεάν των δημόσιων ΑΕΙ και το μειωμένο κόστος και πόσο μειωμένο των ιδιωτικών ΑΕΙ εντός Ελλάδας ,η αξία των πτυχίων και τα επαγγελματικά δικαιώματα , η αξιολόγηση και ο πραγματικός ρόλος των ΑΕΙ στην εποχή της τεχνολογικής έκρηξης
➡️ Στο στούντιο των “Αντιθέσεων” ο Νίκος Κατσαράκης Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
Στην εκπομπή παρεμβαίνουν και καταθέτουν την οπτική τους οι:
➡️ Γιώργος Σωτηρέλης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ
➡️ Αθηνά Σκουλαρίκη, Γραμματέας του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης
➡️ Ηλίας Κονδύλης, Αναπλ. Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ /Γραμματέας ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ/Μέλος Ε.Γ ΠΟΣΔΕΠ
➡️ Απόστολος Βανταράκης, Καθηγητής Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών/ Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων

Σχετικές εκπομπές

K Ενημέρωση

Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

Στον παλμό της επικαιρότητας με ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, έκτακτα γεγονότα και ειδήσεις με επίκεντρο την Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 05'
K Ενημέρωση

Κρήτη Σήμερα

Ένα καθημερινό ενημερωτικό ταξίδι σε κάθε σημείο στην Κρήτη (του) σήμερα.

Διάρκεια: 1h 45'
8 Ενημέρωση

Ώρα Αιχμής

Η Ώρα Αιχμής με εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ και προσκεκλημένους, φωτίζουν τις πτυχές των γεγονότων που διαμορφώνουν την επικαιρότητα.

Διάρκεια: 1h 30'
8 Ενημέρωση

Ελεύθερο Σημείο

Ο ενημερωτικός χαρακτήρας της εβδομαδιαίας εκπομπής “Ελεύθερο Σημείο με τον δημοσιογράφο Λευτέρη Συμβουλάκη συμβάλει στην αντικειμενική ενημέρωση όλων των Κρητικών για όλα όσα αλλάζουν κάθε μέρα στην Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 30'
8 Αθλητικές Εκπομπές, Ενημέρωση

Αθλητικές Iστορίες

Οι Αθλητικές Ιστορίες έχουν πρωταγωνιστές, αυτούς που δοξάσαν τον Κρητικό αθλητισμό, γεμίζοντας με περηφάνια τις οικογένειές τους και μαζί με αυτές, όλη την Κρήτη.

Διάρκεια: 1h 00'