8 Ταινία

Δια…κρητικά, ο θησαυρός της μουσικής

1h 00'

Δια…κρητικά, ο θησαυρός της μουσικής

Η εκπομπή Δια…κρητικά ακολουθεί τα μουσικά βήματα της παράδοσης και παρουσιάζει μερικούς από τους πιο διακεκριμένους μουσικούς και συνθέτες.

H μουσική, o τόπος, η ιστορία και η ευρύτερη κουλτούρα και παράδοση της Κρήτης ανοίγουν δρόμο για κουβέντες, ήχους, μεγαλείο ψυχής και έκφρασης σ ένα σκηνικό που αποκαλύπτει όμορφους προορισμούς στο νησί. Κάθε εκπομπή είναι και μια απόδραση στη φύση και μάλιστα σε τοπία σπάνιας ομορφιάς.

Διαδρομές στη φύση και μουσική περιπλάνηση παρέα με αγαπημένους μουσικούς που ξετυλίγουν ιστορίες και αποκαλύπτουν το μουσικό παρελθόν και παρόν.

H εκπομπή αναζητά μουσικούς παλιούς που πρωτοτύπησαν στη μουσική της Κρήτης και παρουσιάζουν  το έργο τους στην πορεία των χρόνων. Μουσικούς που υπηρετούν χρόνια τη μουσική κουλτούρα στο νησί και έχουν να μοιραστούν πολλά.

Από τον μουσικό χάρτη δεν θα λείπουν μουσικοί της νεότερης γενιάς που ασχολούνται με την έρευνα και την διάδοση της μουσικής. Μουσικοί που πήραν τη σκυτάλη συνεχίζοντας την μακριά αλυσίδα της μουσικής και χορευτικής κληρονομιάς.

Η Κρήτη TV και η εκπομπή Δια…κρητικά παρουσιάζει ανεκτίμητους μουσικούς της παραδοσιακής μουσικής. Μουσικούς που χτίζουν το φωτεινό μέλλον του πολιτισμού.

Επιμέλεια – παρουσίαση Βούλα Νεονάκη