Πρωτοπόροι

Πολλά χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ξεκινήσαμε τη δική μας τηλεοπτική περιπέτεια και τα καταφέραμε.
Είμαστε, βάσει μετρήσιμων στοιχείων, ο πρώτος περιφερειακός σταθμός της χώρας.
Πρώτοι σε τηλεθέαση.
Πρώτοι σε επενδύσεις.
Πρώτοι σε κύκλο εργασιών.

Ποιοι Είμαστε

Η “ΚΡΗΤΗ TV” είναι ένας σταθμός της περιφέρειας, που στηρίζεται στις ντόπιες πνευματικές και δημιουργικές δυνάμεις. Προσφέρουμε ένα προϊόν προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κρητικής κοινωνίας, χωρίς αντιγραφές, χωρίς μιμητισμούς και υπερβολές. Ο σεβασμός στις πραγματικές ανάγκες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του κρητικού κοινού κυριαρχεί σε όλες τις δραστηριότητές μας.

Η τηλεόραση της “ΚΡΗΤΗ TV” έχει πλέον εισέλθει πλήρως στην ψηφιακή εποχή. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός της έχει ανανεωθεί και έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής.

Εξέλιξη

Η “ΚΡΗΤΗ TV” χρησιμοποιεί πλήρως την ψηφιακή τεχνολογία. Από την απόκτηση του υλικού, εκτός και εντός του σταθμού, μέχρι και την εκπομπή του, η επεξεργασία και η μετακίνηση των σημάτων γίνονται σε ψηφιακή μορφή. Είμαστε δε έτοιμοι για εκπομπή σήματος High Definition (HD).

Σαν αποτέλεσμα η ποιότητα είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά πάνω από όλα εξασφαλίζεται η συμβατότητα του υλικού που παράγεται με όλα τα μελλοντικά formats ήχου και εικόνας.

Η πιο δυνατή ομάδα

Πάντα στην επικαιρότητα με την ισχυρότερη δημοσιογραφική ομάδα και με τους εμπειρότερους τεχνικούς, η "ΚΡΗΤΗ TV", μπροστά και πίσω από τις κάμερες, παράγει σήμερα υλικό εφάμιλλο των κορυφαίων ευρωπαϊκών σταθμών.

Φιλοσοφία

Η "ΚΡΗΤΗ TV" είναι ένα αληθινά κρητικό κανάλι, που, όπως και τα άλλα Μέσα μας, έχει μοναδικό σημείο αναφοράς το νησί μας, την Κρήτη, και τους πολίτες του.

Στόχος μας είναι η βελτίωσή μας σε όλους τους τομείς.
Βελτιώνουμε πραγματικά τη λειτουργία και τις επιδράσεις της τηλεόρασής μας ταυτόχρονα και ανάλογα με την ανάπτυξη του κοινού που μας παρακολουθεί, αλλά και της κρητικής κοινωνίας μέσα στην οποία λειτουργούμε. Καμία μιζέρια, κανένα πλέγμα, καμία υπερβολή, καμία έπαρση.

Ο θεατής της "ΚΡΗΤΗ TV" θέλουμε να νιώθει Κρητικός, και αυτό είναι επιδίωξη αλλά και ικανοποίηση για μας.

Διαπίστωση όλων, πλέον, είναι ότι ενισχύεται η παρουσία αλλά και η αναγκαιότητα λειτουργίας των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, που συμβαδίζουν απόλυτα με τη γενικότερη ανάπτυξη των περιφερειών και με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι το μέλλον της περιφερειακής τηλεόρασης προοιωνίζεται ελπιδοφόρο, αν, βεβαίως, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ανταποκριθούν έγκαιρα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του κοινού τους. Η οικονομική κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία.

Αυτό ακριβώς κάνουμε. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η "ΚΡΗΤΗ TV", το ΡΑΔΙΟ 98,4 FM και η παγκρήτια ημερήσια εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ" διαμορφώνουν καθαρές σχέσεις με το κοινό τους, τους διαφημιστές και τους διαφημιζόμενους, μέσα από σύγχρονη και άρτια οργάνωση των υπηρεσιών τους και τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων.

Ανεξάρτητοι και αυτοδύναμοι, θα διατηρήσουμε τη δυναμική που μας έφερε στην κορυφή και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια την ανοδική πορεία μας.

Όραμα

Θέλουμε και συμβάλλουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη της Κρήτης, οραματιζόμαστε και προσπαθούμε το νησί μας να ακτινοβολεί ως κέντρο οικονομικό, πολιτιστικό, τουριστικό, εκπαιδευτικό-ερευνητικό, παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής στάθμης, εμπορικό, ανταλλαγής προϊόντων, έρευνας και τεχνολογίας.

Η “ΚΡΗΤΗ ΤV”, το ΡΑΔΙΟ 98,4 FM και η εφημερίδα “ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ” λειτουργούν με γνώμονα την ανάδειξη της Κρήτης ως ένα ιδιαίτερο κομμάτι του ελλαδικού χώρου, με τη δική του πολιτική, πολιτιστική και οικονομική κουλτούρα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αναπτυσσόμαστε και εμείς, παράλληλα με το νησί μας και τη χώρα μας, και έτσι διασφαλίζουμε την πορεία μας με σταθερότητα. Κύριος άξονάς μας είναι οι σχέσεις με το κοινό μας, τους συνεργάτες μας και το προσωπικό μας.

Η αγάπη και ο σεβασμός μας στο νησί και στους κατοίκους του είναι η αιτία που η “ΚΡΗΤΗ TV” αναδεικνύεται σε πρώτο περιφερειακό κανάλι σε τηλεθέαση, για πολλά συνεχόμενα χρόνια, ενώ ο στόχος για το μέλλον συνεχίζει να εστιάζεται στη διατήρηση αλλά και στη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας των Μέσων και των υπηρεσιών μας.
Aξίζει να σημειωθεί το κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί η “ΚΡΗΤΗ TV” και τα άλλα Μέσα του Ομίλου, προσφέροντας τη στήριξη και την παρέμβασή τους σε άτομα και κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται βοήθεια (ανάδειξη σχετικών θεμάτων, προβολή τηλεμαραθώνιων, κοινωνικών παρεμβάσεων κ.τ.λ.).

Ιστορική Αναδρομή

1990 - Ίδρυση της ΙΚΑΡΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧ. Α.Ε.
1990 - Έναρξη λειτουργίας της "ΚΡΗΤΗ TV"
1990 - Έναρξη λειτουργίας του ΡΑΔΙΟ 98,4 fm
1994 - Αδελφοποίηση με το ιαπωνικό τηλεοπτικό Δίκτυο ΥΒC και Δίκτυα Αμερικής, Αυστραλίας, Πολωνίας, Κορέας και Κίνας
1997 - Αγορά ακινήτων και εγκαταστάσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και στα Χανιά
1998 - Νέος εξοπλισμός με αντικατάσταση όλων των μηχανημάτων με νέα
2000 - Έκδοση εφημερίδας "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ" από τη συνδεδεμένη εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε.
2008 - Ψηφιακή τεχνολογία. Προμήθεια ψηφιακού και δορυφορικού εξοπλισμού
2010 - Ανανέωση ψηφιακού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων
2012 - Portal "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ" από τη συνδεδεμένη εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε.
2012 - Πανελλαδική εκπομπή της "ΚΡΗΤΗ TV" από το δίκτυο του ΟΤΕ TV
2013 - Εκπομπή επίγειου ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Κρήτης

Συνεχίζουμε

Ανεξάρτητοι και αυτοδύναμοι, θα διατηρήσουμε τη δυναμική που μας έφερε στην κορυφή και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια την ανοδική πορεία μας.
Προσανατολισμός η Κρήτη και οι πολίτες της.
Με σοβαρότητα και σεβασμό αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη τόσο τη δική μας όσο και της κρητικής κοινωνίας που χρόνια τώρα μας στηρίζει και μας ανταμείβει.