Στελεχωμένη με την εμπειρότερη και πιο καταξιωμένη δημοσιογραφική ομάδα σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και με εκπροσώπους και στην Αθήνα, η “Νέα Κρήτη” εγγυάται καθημερινά αντικειμενική δημοσιογραφική παρουσία δίπλα στον πολίτη της Κρήτης. Ανταποκριτές από κάθε σημείο του νησιού δίνουν τον παλμό, αναδεικνύουν τα προβλήματα και αναλύουν σημαντικά θέματα.

Φιλοσοφία

Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας της έκδοσής της είναι να γίνει χρήσιμη σε κάθε αναγνώστη, με αυξημένο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους Κρητικούς.

Η ποιοτική της διαφορά, σε σχέση με τις άλλες εφημερίδες, είναι εμφανής με την πρώτη ματιά. Άριστο κασέ, μελετημένη διάταξη και επιλογές θεματολογίας που αφορούν κυρίως στους κατοίκους της Κρήτης.

Καθημερινά φιλοξενούνται άρθρα από σημαντικούς πολιτικούς παράγοντες του νησιού και της Αθήνας. Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” είναι η μόνη που κάθε πρωί βρίσκεται σε όλη την Κρήτη και πολλές φορές με διαφορετικό πρωτοσέλιδο και θεματολογία, ώστε να καλύπτει τα κατά περιοχές σημαντικά θέματα. Περιοδικά ένθετα κάθε εβδομάδα διανέμονται δωρεάν με τη “Νέα Κρήτη”.

Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αναστρέψει την κατάσταση στα τοπικά Μέσα και να αναρριχηθεί στην κορυφή, όπως δείχνουν οι μετρήσεις.

Στόχος μας είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια μέσα από τις σύγχρονες απαιτήσεις και να καθιερωθεί σαν ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης, γνώμης, προβληματισμού και παρέμβασης.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ακολουθούμε τα πρότυπα ευρωπαϊκών εφημερίδων στην εμφάνιση και τη θεματολογία. Η “Νέα Κρήτη” εκδίδεται καθημερινά (εκτός Κυριακής) με 40-64 σελίδες. Το μέσο ημερήσιο τιράζ ανέρχεται σε 9.000 φύλλα. Τυπώνεται σε ιδιόκτητο κυλινδρικό πιεστήριο, ενώ για τη στοιχειοθεσία και την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας χρησιμοποιείται ο πλέον σύγχρονος εξοπλισμός (Αpple-Fuji).

Ειδικές Εκδόσεις

Η “Νέα Κρήτη”, με σκοπό να διευρύνει το αναγνωστικό της κοινό, εκδίδει πολυσέλιδα ένθετα περιοδικά, που στόχο έχουν να ενημερώσουν και να αναπτύξουν θέματα ποικίλης ύλης, όπως η υγεία, η επιστήμη, οι τέχνες, η διακόσμηση, ο αθλητισμός κ.ά. Είκοσι (20) πολυτελή περιοδικά μέσα στο χρόνο.

Σημαντικό κομμάτι, επίσης, αποτελεί και η ανάδειξη του κρητικού πολιτισμού μας μέσα από πολυτελείς εκδόσεις βιβλίων αντίστοιχου περιεχομένου.

Online Εφημερίδα - http://www.neakriti.gr

To νέο portal της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" αποτελεί μια σύγχρονη προσπάθεια άμεσης και εύκολης ενημέρωσης του κοινού της Κρήτης από τη Νο 1 τοπική εφημερίδα.

Σκοπός μας είναι να κάνουμε το εγχείρημα αυτό το πρώτο και μεγαλύτερο portal της Κρήτης και να καθιερωθεί στη συνείδηση των απανταχού Κρητικών. Συγχρόνως αποτελεί και ένα πολύτιμο εργαλείο πληροφόρησης για τον επισκέπτη του νησιού μας, ενώ το website προσαρμόζεται αυτομάτως στη mobile έκδοσή του, αν κληθεί από κινητή συσκευή, για επιπλέον ευχρηστία από συσκευές με μικρή οθόνη.

Smart Apps

Το portal της "Νέας Κρήτης" επεκτείνεται και σε smart συσκευές. Έχουν γίνει τρία διαφορετικά native apps για το portal ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση με την κάθε smart συσκευή.

  Android App
  iPhone App
  iPad App