Η Νέα Εποχή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της Eλλάδας ξεκινά από την Kρήτη

Η τηλεόραση της “ΚΡΗΤΗ TV” έχει πλέον εισέλθει στην ψηφιακή εποχή. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός της έχει ανανεωθεί και έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της τελευταίας τεχνολογίας.

Σε υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 6.000 τ.μ., στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, συστεγάζονται η “ΚΡΗΤΗ TV”, το ΡΑΔΙΟ 98,4 FM και η παγκρήτια ημερήσια εφημερίδα “ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ”, καθώς και ο πάροχος δικτύων και δορυφορικών υπηρεσιών "MEDIA GRAPHICS".

Η “ΚΡΗΤΗ TV” χρησιμοποιεί πλήρως την ψηφιακή τεχνολογία. Από την απόκτηση του υλικού εκτός και εντός του σταθμού, μέχρι και την εκπομπή του, η επεξεργασία και η μετακίνηση των σημάτων γίνονται σε ψηφιακή μορφή. Σαν αποτέλεσμα η ποιότητα είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά πάνω από όλα εξασφαλίζεται η συμβατότητα του υλικού που παράγεται με όλα τα μελλοντικά formats ήχου και εικόνας.

Έτσι, η “ΚΡΗΤΗ TV” εκπέμπει σε DVB-T (επίγεια ψηφιακή τηλεόραση), έχει υποδομή για παραγωγή υλικού σε High Definition Format (HD) και με ελάχιστες ρυθμίσεις μπορεί και να εκπέμψει HD υλικό. Το πρόγραμμα της τηλεόρασης εκπέμπεται ήδη από το διαδίκτυο (internet TV). Επίσης, η "ΚΡΗΤΗ TV" εκπέμπει πλήρες πρόγραμμα στο ΟΤΕ TV, με πανελλήνια και όχι μόνο κάλυψη. Είναι δε έτοιμη η μετάδοση του προγράμματός μας και σε άλλες ηπείρους ( Αμερική, Αυστραλία) μέσω της ΤΙΤΑΝ.

Είμαστε από τους πρώτους σταθμούς πανελλαδικά που χρησιμοποιήσαμε πλήρη συστήματα Servers (QUANTEL) και χρήση ΙΤ τεχνολογιών για να κάνουμε την εισαγωγή, την επεξεργασία και την εκπομπή του τηλεοπτικού ψηφιακού υλικού.