ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ – Ελληνική Γραφή και Φυσική της Πληροφορίας

Αναρτήθηκε από: την: February 17th, 2017

Εκπομπή Αντιθέσεις

Loading the player...

2 σχόλια για “ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ – Ελληνική Γραφή και Φυσική της Πληροφορίας

Η διεύθυνση email σας, δε θα κοινοποιηθεί.

 • Σταμάτης Βλάχος says:

  Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του κ καθηγητή.
  Έχω όμως πολλές παρατηρήσεις αλλά θα αναφέρω μόνο δύο.
  α) Η γραμμική Α καθώς και οι ιερογλυφικές γραφές που έχουμε από σφραγιδόλιθους και άλλες επιγραφές κυρίως στην Κρήτη έχουν αναγνωστεί και ερμηνευθεί από Έλληνες ερευνητές όπως π.χ. ο κ. Γεώργιος Πολύμερος και άλλοι, αλλά η “κατεστημένη” διανόηση τους αγνοεί. Επομένως ίσως δεν χρειάζεται ένας νέος Βέντρις για αυτόν τον σκοπό.
  β) Το θέμα με τις πυραμίδες μου θυμίζει την δεκαετία του ’70 και αρχές της δεκαετίας του ’80 όπου η οι πυραμίδες ήταν στην ημερησία διάταξη με δεκάδες άρθρα, βιβλία κλπ. Πολλοί άνθρωποι αρέσκονται στο μυστήριο και ανεξήγητο. Ίσως αυτό να είναι φυσικό, δεν γνωρίζω. Φυσική όμως δεν μπορεί να είναι κάτι όταν δεν ισχύουν οι αρχές της “αιτιότητος” και “αιτιοκρατίας” δηλ. το αποτέλεσμα έπεται του ερεθίσματος και τα ίδια δεδομένα σε ένα πείραμα έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Εάν αυτό συμβαίνει τότε θα περίμενα μία επιστημονική εξήγηση των νόμων που περιγράφει ο κ. καθηγητής με κάποιες βασικές εξισώσεις. Ελπίζω να βρεθούν στο μέλλον.
  Αυτά προς το παρόν
  Ευχαριστώ πολύ

 • Σταμάτης Βλάχος says:

  Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του κ καθηγητή.
  Έχω όμως πολλές παρατηρήσεις αλλά θα αναφέρω μόνο δύο.
  α) Η γραμμική Α καθώς και οι ιερογλυφικές γραφές που έχουμε από σφραγιδόλιθους και άλλες επιγραφές κυρίως από την Κρήτη έχουν αναγνωστεί και ερμηνευθεί από Έλληνες ερευνητές όπως π.χ. ο κ. Γεώργιος Πολύμερος και άλλοι, αλλά η “κατεστημένη” διανόηση τους αγνοεί. Επομένως ίσως δεν χρειάζεται ένας νέος Βέντρις για αυτόν τον σκοπό. Οι επιγραφές αυτές φυσικά μιλάν Ελληνικά, τι άλλο;
  β) Το θέμα με τις πυραμίδες μου θυμίζει την δεκαετία του ’70 και αρχές της δεκαετίας του ’80 όπου η οι πυραμίδες ήταν στην ημερησία διάταξη με δεκάδες άρθρα, βιβλία κλπ. Πολλοί άνθρωποι αρέσκονται στο μυστήριο και ανεξήγητο. Ίσως αυτό να είναι φυσικό, δεν γνωρίζω. Φυσική όμως δεν μπορεί να είναι κάτι όταν δεν ισχύουν οι αρχές της “αιτιότητος” και “αιτιοκρατίας” δηλ. το αποτέλεσμα έπεται του ερεθίσματος και τα ίδια δεδομένα σε ένα πείραμα έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Εάν αυτό συμβαίνει τότε θα περίμενα μία επιστημονική εξήγηση των νόμων που περιγράφει ο κ. καθηγητής με κάποιες βασικές εξισώσεις. Πώς υπολογίζεται π.χ. η ευεξία. Ελπίζω να βρεθούν στο μέλλον.
  Αυτά προς το παρόν
  Ευχαριστώ πολύ